Psycholoog Sint-Niklaas

Ervaringen van clienten bij Psycholoog Sint-Niklaas

Cliënten schreven over hun ervaringen bij mij:

Ik heb mijn stress en angst goed onder controle kunnen houden en daar ben ik heel blij om. Ik wilde je daarvoor bedanken: voor de tools die je me gaf om het leven door een andere bril te leren zien en mild te zijn met mezelf, alsook voor de steun en de fijne sessies. Mocht ik nog thema's hebben waar ik hulp bij nodig denk te hebben, dan mag je me zeker terug verwachten.
D.D.B.

Ik heb vooral uw rol als "coach" geapprecieerd waarbij ik mijn persoonlijke analyses kon aftoetsen aan uw kennis en ervaring. Ik heb het gevoel dat ik vrij goed wist wat ik "fout' deed en welke veranderingen ik moest doorvoeren. maar door onze gesprekken werd deze latente kennis meer concreet en konden we erop reageren met een actieplan.

Ik weet niet of dit het normale traject was, maar het heeft mij in ieder geval geholpen om me meer bewust te zijn van een aantal zaken.

Dus bij deze nogmaals bedankt!
T.H.

Soms denk ik wel “wanneer gaan die tegenslagen eens stoppen?”,  maar jij hebt me geleerd vooruit te kijken. “Beterschap gaat er komen” hou ik mezelf voor. In het verleden blijven hangen is GEEN optie, vooruit is de weg. Ik weet ,ik ga nog misschien mindere dagen krijgen, maar door jouw hulp en tips die je me hebt gegeven moet het wel lukken (hoop ik toch!).

Als er iets is dan weet ik je zeker wonen, want zover laat ik het nooit meer komen!! Want nu zie ik regelmatig zonneschijn en heb ik terug zin in het leven!
S.R.

Eindelijk het gevoel dat je toch iets kan betekenen. Je ziet…. uiteindelijk komt alles altijd goed :-)
Nog eens bedankt voor je hulp!
T.D.

Ik had je na de laatste keer dat we elkaar zagen nog een mail willen sturen om je te bedanken voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Op dat moment was ik echter zo 'blij' dat ik niet meer 'moest' komen, omdat dat betekende dat het beter met me ging en ik het alleen kon proberen.

Dus bij deze, nog eens bedankt voor alles! Het was voor mij heel moeilijk, maar dankzij jou kon ik toch een beetje geloven dat het allemaal terug goed zou komen.
E.B.

Dankzij enkele sessies met jou en het consequent toepassen van je tips heb ik een heel nieuwe wending aan mijn leven gegeven. Mijn stressvolle job heb ik eraan gegeven en ik ben opnieuw naar de klas gegaan als collega van mijn beste maatje op school. Een hele verademing, hoewel werken met pubers best heel vermoeiend is, maar ook zo verrijkend. Ik ben nu veel meer ontspannen en heb een veel betere nachtrust.

Een fietstocht naar Bordeaux deze afgelopen zomer heeft voor de laatste veranderingen in mijn geest gezorgd. Ik heb nog vaak aan de gesprekken met jou gedacht, want met vertraging hebben ze op het gepaste moment alles in gang gezet.
Groetjes,
C.J.

Alles gaat beter en de dreigende burn-out (of wat dan ook was), dat heb ik met succes bedwongen ;-)
Dit geeft mij veel voldoening waardoor ik meer relaxt ben op het werk.

Ik waak erover dat ik een gezond evenwicht bewaar tussen werk en privé en tot nu toe lukt het mij goed . Ik durf neen te zeggen als ze mij vragen om extra te werken zonder mij hier echt schuldig te voelen ( toch soms wel nog een klein beetje). Dus, het gaat beter tot zelfs goed met mij.

Hartelijke dank voor je opvang in mijn moeilijkere periode.
I.B.

Ik ben vele jaren in begeleiding geweest van een psychiater; totdat ik enkele maanden geleden crashte heb ik beroep gedaan op Alexander Mikolon. Ik wou eigenlijk geen mannelijke psycholoog, maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb. Hij kent zijn vak, is rustig en zeer begripvol en zal een persoon zeker niet forceren in zijn verwerking.
De aanpak is zeer persoonlijk, daarmee bedoel ik dat hij kijkt naar wie je bent en zal daarop volgend de werkstrategie bepalen die bij je past.
Bedankt Alexander, door jouw hulp zie ik alles terug zitten en kan ik verder met mijn leven!
M.P.

Het eerste gesprek vond ik bijzonder vlot verlopen. Voor mij was dat een gesprek waarin ik mijn ziel eens kon bloot leggen en ik had niet de indruk dat ik effectief bezig was met een psycholoog. Het voelde eerder als een open gesprek tussen mensen die elkaar schijnbaar al lang kenden. Het kan raar klinken, maar mochten er 2 pintjes op tafel gestaan hebben, ik zou gezworen hebben dat ik op café zat en gezellig met iemand een praatje aan het slaan was.

De gesprekken die volgden waren eigenlijk soortgelijk aan het eerste gesprek, met dat verschil dat ik daar echt merkte dat ik tips en tricks kreeg om vooral te leren omgaan met mijn problematiek. Ik kan mij goed herinneren dat ik tijdens verschillende sessies in mezelf dacht: "damn ja, dat klopt hier eigenlijk allemaal wel". Het feit dat je écht kon aantonen dat sommige gedachten eigenlijk zelf aangeleerd zijn, paste perfect in de misschien logische uitleg waarnaar ik op zoek was. Wat ook goed aanvoelde, is het feit dat je vaak zaken naar jezelf reflecteerde (vb. over je vliegangst). Dat doet/deed mij beseffen dat we allemaal maar mensen van vlees en bloed zijn en dat ik mij daarom niet minderwaardig moet voelen tov andere mensen.

Kortom: voor mij was het over de ganse lijn 1 positieve ervaring. En als ik dan echt iets zou moeten zeggen waarom dat precies was, dan is het door het feit dat alles zo "los" aanvoelde, echt compleet relax waarbij niets moest en alles mocht. K.V.

Toen ik in de maand september 2012 naar jou kwam had ik echt hulp nodig ik zat in zak en as. Maar ik had mij voorgenomen om mij er voor 200% tegenaan te gooien, ik wou gewoon terug naar hoe het vroeger was, dat spoor was (waren) we kwijtgeraakt.
Na onze gesprekken telkens weer ging ik een stap vooruit en kwam ik beetje bij beetje terug tot inzicht. Alexander héél erg bedankt , dat ik nu zover sta is voor een groot stuk jouw aandeel. Natuurlijk zonder de wil en de inzet van mij waren we er niet uitgeraakt. Waar een wil is, is een weg en die weg heb ik terug gevonden (de enige juiste weg).
I.N.

Direct hulp nodig?

Maak een afspraak.

Over mijzelf

Psycholoog Sint Niklaas
Het is voor mij nog altijd wonderbaarlijk, als ik iemand met klachten van binnen vooruit help.
Alexander Mikolon

In therapie

De behandeling die ik geef is gericht op inzicht. We praten. We duiden. We leren. Daarbij schuwen we geen enkel onderwerp; zaken die nu spelen, situaties in het verleden, maar ook dromen, en beelden die spontaan opkomen.
Lees meer

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met mij op!


Compsy